Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Ciprus

Ciprus közlekedés

Ciprus, Ciprus, Közlekedés

Közlekedés

Ciprus, Ciprus, Közlekedés

Légi közlekedés
A legegyszerűbben repülővel juthatunk el a szigetre, Citrusnak valamennyi európai nagyvárossal van légi összeköttetése. A charter járatok legtöbbje Lárnákába, Paphosba vagy Ercanba érkezik. A Lárnákái repülőtér közvetlenül a B4 gyorsforgalmi út mellett található. A reptéri busz rendszeresen közlekedik, így mindössze 15 perc alatt juthatunk a városba. Paphosban is van reptéri busz és taxival is kényelmesen bejuthatunk a városba. Ercan az északi terület repülőtere.

Tömegközlekedés
Cipruson vonatközlekedés nincs, így a kirándulásokat kizárólag közúton tervezhetjük, amelyhez buszt vagy taxit vehetünk igénybe, illetve bérelhetünk autót is.

Busz
Cipruson bár vannak buszok, azokkal nehéz tervezni, mert gyakran késnek és előfordul, hogy nem is indulnak. A városok és települések között menetrend szerinti távolsági autóbuszok közlekednek.

Taxi
A repülőtéri taxik 4-7 utast szállítanak, célszerű őket előre, akár interneten keresztül megrendelni. A iránytaxi 3-4 fő esetén kisebb távolságok esetén megfizethető és a döcögő buszközlekedés helyett jó alternatíva lehet. A városi taxik az egyes városokon belül szállítják az utasokat.

Autóbérlés
Mivel a tömegközlekedést Cipruson fejetlenség jellemzi, ezért nagyobb távolságok megtételéhez érdemes lehet autót bérelni, bár ez a helyi közlekedés legdrágább formája. Fontos tudnivaló, hogy a szigeten bal oldali közlekedés van. Az utak minősége kiváló, jó összeköttetés van a nagyobb városok között.

Forrás: Forgács András: Ciprus

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!