Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Troodosz-hegység

Ciprus, Ciprus, Szabadidő

Troodosz-hegység

Ciprus, Ciprus, Szabadidő
  • Cím: Troodos Ciprus

A Troodosz-hegység éghajlata a tengerszint feletti magasságtól függően változik, 700 m feletti településeken a forró nyári napokon is kellemes, friss a levegő, a téli hónapokban a magasan fekvő lejtőket síelésre alkalmas hó borítja. 

A Troodosz-hegység állatvilága rendkívül változatos 52 fél növény- és gomba terem itt és néha a védett vadzergével is találkozhatunk. A troodoszi kirándulás nélkül nem lehet teljes a ciprusi nyaralásunk. Az elragadó táj, a gazdag és változatos állatvilág, a friss levegő és a hegyoldalon csüngő hegyi falvak látványa egyedülálló emlékkel gazdagít.

A hegyekbe könnyen eljuthatunk menetrend szerinti buszjáratokkal Nicosiaból, Limassolból vagy Árgoszból és bérelt autóval is. 

A hegyi kolostorok általában zárva vannak, a kulcsot pedig a falu pópája vagy valamelyik lakója őrzi. A helyi kávéházban mindenhol szívesen adnak felvilágosítást. A kolostor megmutatásáért cserébe pénzt nem foganak el, de szívesen veszik, ha vásárolunk egy emléktárgyat, képeslapot vagy pénzt dobunk a perselybe. 

Természetjárók kiváló 1-3 órás túraösvényeket találnak az Olimposz-csúcs körül. Az ösvények geológia, ásványtani, botanikai és rovartani érdekességek és látványos kilátók mellett haladnak el.

Kinek ajánljuk: Természetbarátoknak kihagyhatatlan.


Troodosz-hegység
Ciprus, Ciprus
Copyright: Rachie-G   Forrás: flickr

Ciprusi Szabadidő


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!