Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Pafos

Ciprus, Ciprus, Látnivalók

Pafos

Ciprus, Ciprus, Látnivalók
  • Cím: Paphos Ciprus

Pafos a klasszikus ókorban a sziget egyik legfejlettebb és legnépesebb körzete volt, a kora középkorban azonban hanyatlani kezdett és csak az 1974-es részleges török megszállás óta indult ismét fejlődésnek. Az 1984-ben megnyitott repülőtér újabb lendületet adott az idegenforgalomnak és újabb és újabb utak is épülnek.

Napjainkban Pafos Limassol mellett az egyik legjelentősebb turistacélpont, rengeteg mítosz és látnivaló csábítja az ide látogatókat. A legenda szerint Pafos partjainál született Aphrodité istennő, ezért évről évre sokan látogatnak ide. A kikötőben magasodó erőd megtekintése után a közeli éttermekben kóstolhatjuk meg a napi fogást.

Pafos sok történelmi látnivalóval büszkélkedhet, a városban nézzük meg a Dionysos, Theseus és Aion házakban található mozaikokat, a Királysírokat, az Odeon színházat és a helyi Régészeti Múzeumot.

A városhoz közeli falvacskák szintén érdemelnek némi figyelmet, Geroskipou-ban az ötkupolás Agai Paraskevi-templot tekinthetjük meg és megkóstolhatjuk a helyben készített helyi édességet, a loukoumit is.

Pafos és környéke a természetbarátok és túrázok kedvelt helye. Az érintetlen táj és a bájos falvak minden idelátogató szívét meglágyítják. A környéken banánültetvények húzódnak, a háttérben pedig a Trooros-hegység magasodik.
 

Kinek ajánljuk: Természetbarátoknak kihagyhatatlan.


Pafos
Ciprus, Ciprus
Copyright: sigfus.sigmundsson   Forrás: flickr

Ciprusi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!