Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Limassol

Ciprus, Ciprus, Látnivalók

Limassol

Ciprus, Ciprus, Látnivalók
  • Cím: Limassol Ciprus

Ciprus második legnagyobb városában közel 250 000-en élnek, ennek és népszerű kikötőjének köszönhetően a várost eleven, pörgős élet jellemzi. Tengerpartját hosszú szállodasor kíséri, utcáin lézengő matrózokat és bámészkodó turistákat találunk, míg a város főként gyümölcs és szőlő feldolgozására szakosodott ipari és kereskedelmi tevékenységét végzi.

Limassol a vigasságok városa, szinte minden évszakban van valamilyen érdekes esemény. Janár 6-án, Vízkereszt napján látványos körmenet vonul a z utcákon egészen a kikötőig, ahol a püspök egy keresztet dob a tengerbe, amelyet fiatalok tucatjai próbálnak visszahozni. Márciusban vidám karnevál veszi kezdetét színes felvonulással, maszkákkal és versenyekkel. Júliustól augusztusig a kruioni antik színházban tekinthetünk meg klasszikus görög tragédiákat. Szeptemberben 2 hétig pedig ingyenes borkóstolók fogadják a vendégeket.

Limassol néhány történelmi emlékét a város belsejében találjuk, ezeket leszámítva más látnivaló nincs. A közeli lovagvárat azonban érdemes meglátogatni. Limassol
Ciprus, Ciprus
Copyright: arrakis_m   Forrás: flickr

Ciprusi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!